Om Fonitterne

Fonitterne er et underholdende læringsspil, som giver børn mulighed for at træne deres opmærksomhed på sproglyde og lære at udtale lydene i det danske lydsystem. Spillet er inspireret af P.O.P.T.-metoden (Psycholinguistisch orientierte Phonologie-Therapie, Fox-Boyer (2015)) og hjælper børnene til en bedre forståelse af de danske lyde.

Fonitterne henvender sig til børn med fonologiske udtalevanskeligheder, og i spiludviklingen har vi været særligt opsatte på, at spillets progression kan skræddersyes til det enkelte barn. Vi har samlet tusindvis af træningseksempler, så det enkelte barn kan arbejde med enkeltlyde, stavelser og nonord, som er målrettet til netop deres udfordringer. I Fonitterne understøtter vi 9 af de hyppigste fonologiske processer hos danske børn, så børn med fonologiske udtalevanskeligheder kan arbejde med lige netop de lydpar og kontraster, de har størst glæde af:

Fonologiske processer i Fonitterne:

I første omgang er det muligt at bruge Fonitterne til P.O.P.T-metodens fase 1 og 2. På sigt vil vi gerne udvide med flere spiltyper, der gør det muligt også at træne med realord.

Fonitterne er støttet af udviklingspuljen til digitale læremidler fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.